Autor: Ubava Priselac
Sremski Karlovci - Bogata kulturno-istorijska priča

Upoznajte Sremske Karlovce

Ako ste nekada kao dete, srednjoškolci ili studenti bili u Sremskim Karlovcima na nekoj od ekskurziji možda i niste ispratili priču turističkog vodiča. Ali kada biste ponovo došli sigurni smo da biste, okruženi prelepim zdanjima, poželeli da čujete priču o njima. Kada se smestite u predivan ambijent nekog od restorana i uživate u bogatoj gastronomskoj ponudi i ukusnim vinima, verujemo da će vas vas zaintrigirati zdanja koja vas okružuju.

Bogata kulturno-istorijska priča o Sremskim Karlovcima datira iz perioda Rimljana. Još tada su se u Sremskim Karlovcima i na Fruškoj gori proizvodila vina koja su dostigla svetsku slavu, kao što je nadaleko poznati Bermet. Monasi su proizvodnju ovog aromatičnog vina pravdali time da se ono, sa dvadesetak travki i začina, ustvari koristi kao medikament. Za vreme habzburške monarhije bermet je korišćen kao diškrecija.

O čuvenim karlovačkim vinima, gastronomskoj ponudi, ali i o Pravoslavnom sabornom hramu svetog oca Nikolaja, jednoj od najlepših crkava koju danas možemo videti, ne samo u Vojvodini već i u celoj Srbiji pričali smo sa Jasminom Stanković, turističkim vodićem. Priču o svemu onome što možete videti, osetiti i doživeti, ukoliko se odlučite da jedan dan, vikend ili deo odmora provedete u Sremskim Karlovcima čućete u videu koji smo pripremili za vas. Uživajte u legendama i pričama o Patrijaršijskom dvoru, Bogosloviji, Karlovačkoj gimnaziji, Česmi četiri lava, Kapeli Gospe od mira, Dvorskoj bašti, Branku Radičeviću, Stražilovu.

 

 

U videu korišćeni kadrovi promo videa Turističke organizacije Sremski Karlovci i 4K-Sremski Karlovci

Rezervišite svoj savršen vikend:

Autor: Aleksandra
Objavljeno: 27.02.2019.
Portal Serbian Adventures na nedavno održanom sajmu turizma u Beogradu, dodelio je priznanja na osnovu konkursa "5 idealnih dana za odmor u Srbiji".
Autor: Marija Đokić
Objavljeno: 23.12.2019.
Niste još uvek sigurni gde ćete za doček Nove godine? Mi imamo rešenje za vas.