Autor: Marija Đokić
5 lokacija u Srbiji koje obavezno morate posetiti

U ovom tekstu vam donosimo pet lokacija naše zemlje koje obavezno trebate da posetite.

Kada vam ponestane ideje gde da provedete vikend sa porodicom ili bliskom osobom ove lokacije će vam biti inspiracije i mesta gde ćete zaista uživati u prirodi. U prirodi se čovek najlepše i najlakše odmori, a ukoliko vas ti prizori ostave bez daha to je zaista pun pogodak. Uvek možete naučiti nešto novo, a pošto je naša i priroda i kultura bogata verujemo da se nećete pokajati našim izborom.

REZERVAT PRIRODE UVAC

Nalazi se na jugozapadu Srbije, na teritoriji opštine Sjenica i Nova Varoš. Zbog neverovatne lepote i prirodnih bogatstava nalazi se pod zaštitom. Krase ga prelepi meandri istoimene reke. Meandri koji se mogu videti sa mnogobrojnih vidikovaca i ulepšani su beloglavim supovima. Brojni turisti imaju priliku da vide jedinstven ples supova prilikom parenja koji izgleda neverovatno. Ukoliko dođete u ovaj kraj sigurno ćete ostati bez daha jer je nešto jedinstveno. Možete uživati i u drugim aktivnostima. Ako se zaputite u ovu avanturu, posetite Ledenu pećinu i njene prelepe dvorane. Uživanje u prirodi upotpunićete krstarenjem brodićima ili pecanjem ukoliko ste ljubitelj ribe.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Landscape / Travel / Video (@hanneslemberger) дана

SPOMENIK PRIRODE ĐAVOLJA VAROŠ

Ova neobična pojava nalazi se u blizini Kuršumlije i pleni turiste širom sveta. Na visini od 600 metara je ovaj neobičan i redak prizor oko 200 reljefnih figura, nastalih viševekovnim erozivnim procesima i koje suprotstavljene sa leve i desne strane litice formiraju dve ’’mahale’’- Đavolju jarugu i Paklenu jarugu. Poznate su mnoge legende oko ove pojave, pa će vam biti veoma interesantno da čujete informacije istorijske prirode i neke narodne priče. Đavolja varoš svakodnevno privlači turiste širom sveta, a nominovana je i za svetsko čudo prirode. U blizini su Prolom banja i Lukovska banja pa vaš vikend možete upotpuniti i jednim pravim odmorom.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Dragica Đuran (@dragadj) дана

MANASTIR STUDENICA

Važi za jedan od najlepših srpskih manastira zbog prefinjene arhitekture vizantijsko– raške škole, ali i zbog prelepe prirode u kojoj je smešten. Od 1986. je na listi Svetske kulturne baštine. Ovo je jedno od onih mesta na kome ćete saznati mnoge istorijske i druge podatke koji će vam značiti. Pored toga pronaći ćete i osetiti mir koji je svima neophodan. Priroda okolo ostavlja bez daha, a u blizini je i isposnica Sv. Save koja se nalazi u litici.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели sᴜᴢᴀɴᴀ ɢᴀʟɪᴄ (@k0s0vka_dev0jka) дана

SREBRNO JEZERO

Mesto za pravo uživanje i odmor. Nalazi se na samo 100 km od Beograda. Privlači mnogobrojne turiste jer je pravo mesto za odmor porodice, ali i mlađe generacije. Osim što možete uživati u kupanju, šetnji kraj jezera ili vožnji pedalinom, na raspolaganju vam je i akva park, sa 5 bazena različite dubine i toboganima. Turistima je veoma privlačno i krstarenje Dunavom, a odredišta broda su Golubačka tvrđava, Ramska tvrđava, kao i ušće reke Pek.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Andrija Antic (@andrija_anta) дана

DVORAC FANTAST

Dvorci Vojvodine plene stanovnike Srbije pa su poslednjih godina pravi izbor za odličan izlet. Dvorac Fantast je poznat i kao dvorac Dunđerski koji se nalazi u blizini Bečaja. Ovaj kompleks čine dvorac, mali kaštel, ergela, park sa jezerom, kao i kapela u kojoj je sahranjen Dunđerski. Ovde se zaista možete osećati kao da ste deo bajke, jer možete jahati konje, voziti se kočijama i šetati prelepim parkom.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Vojvodina Travel (@vojvodina.travel) дана

Rezervišite svoj savršen vikend:

Autor: Aleksandra
Objavljeno: 12.04.2019.
Proces registracije i unosa oglasa je veoma jednostavan, pa se prijavite već danas!
Autor: Marija Đokić
Objavljeno: 02.06.2020.
Najbolji lokali za uživanje na Kopaoniku